Vegan gerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Vegan gerechten van EetLOL.NL

Broccolisoep

Broccolisoep

Klik voor groter formaat

Receptnummer 6703

Bereiding

Voor het maken van de bouillon heb je een ruime pan nodig. Voor het pureren een staafmixer. Gebuik je oud brood? Maak dat, voordat je begint, weer vers in de oven.

  • Als je gekozen hebt voor oud brood verwarm deze in de oven voor 5 minuten.
  • Als je gekozen hebt voor Focaccia verwarm deze in de oven zoals op de vepakking is aangegeven.
  • Breng een pan met water aan de kook met daarin de bouillonblokjes.
  • Voeg de broccolirijst toe en laat deze nog 2 minuten meekoken.
  • Pureer de broccolirijst met een staafmixer. Lang voor een fijne structuur en kort voor een grove.
  • Voeg de kant-en-klare soep en rijst toe en warm al roerend goed door.
  • Pureer het geheel nog kort.
  • Breek het brood in grove brokken of snijd de Focaccia in stukken.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 400 gram broccolirijst
  • 125 gram (1 bakje) kant-en-klare zilvervliesrijst van Lassie 1-minuutje
  • 570 ml kant-en-klare biologische vergeten groentesoep - AH
  • Brood, bruin, wit of volkoren of Focaccia basilicum, mozarella, paprika of margharita
  • Bouillonblokjes neutraal of groente
  • Plantaardige crème fraiche, ook wel haver fraiche genoemd
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Oud in stukken gebroken bruin of wit brood
  • 2 bouillonblokjes geplet of verkruimeld
  • Gedroogde peterselie
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 750 ml water
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Oud brood kun je opwarmen in de oven. Besprenkel met een beetje water en warm voor 5 minuten op in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Serveren

Serveer de soep in een diep bord of soepkom. Leg 1 eetlepel crème fraîche op de soep. Strooi wat gedroogde peterselie hier overheen. Breek het brood of snijd de Focaccia in stukken en serveer op een schaal of plankje.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.