Vegan gerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Vegan gerechten van EetLOL.NL

Boerenkool met vegan rookworst en vegan spekreepjes

Boerenkool met vegan rookworst en vegan spekjes

Klik voor groter formaat

Receptnummer 6702

Bereiding

De bereiding is eenvoudig. De aardappelen en boerenkool kunnen in één pan. Voor de vegan spekreepjes gebruik je een koekenpan. De vegan rookworst verwarm je in de magnetron. Gebruik vegan jus.

  • Verwarm de vegan rookworst 2 minuten in de magnetron op 600 watt.
  • Maak de jus.
  • Deponeer de aardappelen en uitgelekte boerenkool in een pan met een laagje water. Snufje zout en peper erbij.
  • Bak de vegan spekreepjes.
  • Kook het geheel 12 minuten, totdat de aardappelen gaar zijn.
  • Giet de aardappelen en boerenkool af en laat heel even droogkoken.

  • Stamp de aardappelen en boerenkool tot een stamppot. Stamp lang voor fijne structuur en kort voor grove structuur.
  • Verdeel de vegan rookworst en vegan spekreepjes.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 630 gram uitgelekte boerenkool in glas van HAK
  • 800 gram voorgegaarde aardappelen
  • 125 a 250 gram vegan spekreepjes
  • 1 vegan rookworst - AH
  • Vegan jus
  • Mosterd
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Laat de boerenkool voordat je begint 15 minuten uitlekken in een vergiet en druk met een vork er zoveel mogelijk vocht uit.

Wil je de boerenkool met een gehaktbal, vervang dan de rookworst door vegan gehakbal.

Serveren

Serveer de boerenkool op een plat bord en maak een kuiltje in het midden voor de jus. Leg de rookworst hier bij en voorzie de rookworst van een streep(je) mosterd.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.