Vegan gerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Vegan gerechten van EetLOL.NL

Bleekselderijsalade met rozijnen en walnoten

Bleekselderijsalade

Klik voor groter formaat

Receptnummer 6701

Bereiding

Je hebt alléén een mengkom nodig en een lepel of vork.

  • Snij de geschilde appels in kleine blokjes.
  • Snij de komkommer in plakjes en in stukjes. Een verse met schil en wat ouder geschild.
  • Snij de bleekselderij sticks over de lengte in tweeën en overdwars in kleine boogjes.
  • Snij de lenteuitjes over de lengte in tweeën en overdwars in kleine reepjes.
  • Doe de groenten en fruit samen in de mengkom en meng door elkaar.
  • Voeg de olijfolie toe en meng.
  • Roer de azijn en citroensap door de salade.
  • Voeg de rozijnen toe en vermeng met de salade.
  • Plet de walnoten.
  • Plaats het geheel, afgedekt, een uurtje in de koelkast.
  • Strooi de walnoten over de salade bij het serveren.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 350 gram bleekselderij sticks. Kies de onthaarde, gewassen en gesneden bleekselderij. Meestal noemt men dat bleekselderij sticks
  • 1/3 komkommer
  • 2 zurige appels (Elstar of Cranny Smith)
  • 2 bosuitjes
  • 1/2 citroen of scheut citroensap
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • Handje rode of zwarte rozijnen
  • Handje gebroken walnoten
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Lekker met wat gebakken aardappeltjes.

Video

De bleekselderijsticks zijn niet overal en altijd verkrijgbaar. Koop dan een struik. Die moet je dan wel snijden, wassen en ontharen. Bleekselderij gebruiksklaar maken?
Bekijk de video hoe je dat doet. (Videobron: Jumbo)

Serveren

Serveer de bleekselderijsalade op een plat bord.

Strooi de walnoten over de salade bij het serveren.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.