Vegan gerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Vegan gerechten van EetLOL.NL

Bietenstamppot met zoete aardappel en vegan spekjes

Bietenstamppot met zoete aardappel en vegan spekjes

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6709

Bereiding

Voor de zoete aardappel en bietjes heb je 2 pannen nodig, voor de spekreepjes een koekenpan en voor de naturel jus een steelpan.

  • Snij de appel, geschild of ongeschild in blokjes.
  • Schil de zoete aardappel en snij in blokjes van plm. 1cm en kook gaar in plm. 10 minuten.
  • Als je hebt gekozen voor zoete aardappel kant-en-klaar, dan is de kooktijd korter.
  • Fruit de ui in een koekenpan.
  • Voeg de bietjes en appel toe en verwarm plm. 4 minuten.
  • Maak de vegan jus.
  • Bak de vegan spekreepjes in de Blue Band zoals vermeld op de verpakking.
  • Giet de zoete aardappel af en vermeng met de bietjes en de helft van de spekreepjes.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 400 gram geraspte bietjes met uitjes
  • 500 gram zoete aardappel of...
  • Indien verkrijgbaar: zoete aardappel kant-en-klaar in blokjes. Voorgegaard
  • 175 gram vegan spekreepjes van Vivera
  • 1 zurige appel
  • Plantaardige margarine van Blue Band
  • Naturel jus, bijvoorbeeld van Maggi
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer de bietenstamppot op een plat bord. Doe er een scheut jus op en strooi er de andere helft van de spekreepjes over.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.