Varia gerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Varia gerechten van EetLOL.NL

Flammkuchen zuurkool zalm

Flammkuchen zuurkool zalm

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6904

Bereiding

Je hebt een mengkom, hapjespan en oven met bakplaat nodig.

  • Voorbereiding
  • Verwarm de oven voor op 220º.
  • Laat de zuurkool goed uitlekken.
  • Snij de uien in halve ringen.
  • Meng de créme fraiche en de kaas in een mengkom.
  • Rol het deeg, met het bakpapier, uit op een bakplaat.
  • Optie: Snij de gerookte zalmfilet in dunne reepjes.

  • Bak de uienringen in de hapjespan voor 2 minuten in een beetje olijfolie.
  • Voeg de uitgelekte zuurkool en wijn toe en stoof, zonder deksel, voor 15 minuten op een laag vuur zo droog mogelijk.
  • Verdeel het kaasmengsel over het deeg.
  • Verdeel de zuurkool en zalmblokjes over het kaasmengsel.
  • Bestrooi met zout en peper naar wens.
  • Bak de flammkuchen voor 15 minuten in de oven.
  • Kijk af en toe of het niet te hard gaat.
  • Snij de flammkuchen in 8 gelijke stukken.
  • Eet smakelijk.
Klik hier en plak de bereiding
in je favoriete App of To-Do list

Boodschappen voor 2 personen

  • ———————————
  • Flammkuchendeeg 260 gram
  • 500 gram zuurkool
  • 150 gram gesneden rode uien in halve ringen
  • 200 gram gerookte zalmblokjes
  • 125 gram créme fraiche
  • 100 gram geraspte kaas
  • Optie: 100 gram gerookte zalmfilet
  • Dit heb ik in huis
  • 125 ml witte wijn
  • Olijfolie
  • Zout en peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Serveren

Snij de flammkuchen in stukken en serveer.

Optie: Garneer de flammkuchen met wat reepjes gerookte zalmfilet.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.