Traybakes
Eet ideeën zonder poespas...

Traybakes van EetLOL.NL

Traybake zalm met tonijn groente en krieltjes

Traybake zalm met tonijn groente en krieltjes

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5604

Bereiding

Je hebt een oven en een magnetron nodig en voor de pesto een kleine mengkom.

  • Voorbereiding
  • Haal de zalm een half uur voor de bereiding uit de koelkast en wrijf er neutrale olijfolie met zout en peper op.
  • Snij de bosuitjes in grove ringen.
  • Laat de tonijn uitlekken.
  • Optie: broccoli of groentemix
  • Verwarm de broccoli of groentemix in de verpakking in de magnetron op 600 watt voor 5 minuten. Prik een paar gaatjes in de zak.
  • LET OP! In een combi magnetron verwarm je eerst de broccoli of groentemix in de magnetron en daarna verwarm je de oven voor. Verwarm de oven voor op 220ºC.

  • Halveer de krieltjes en verdeel deze met de broccoli of groentemix en de bosuitjes over de bakplaat met bakpapier.
  • Vermeng alles met een scheutje neutrale olijfolie, zout en peper.
  • Plaats de bakplaat in de oven voor 20 minuten. Schep halverwege om.
  • Voeg de uitgelekte tonijn in plukjes toe over de bakplaat.
  • Voeg de zalm toe en bak voor nog eens 10 minuten in de oven.
  • Meng 6 eetlepels groene pesto met 2 eetlepels olijfolie extra vierge.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 2 zalmfilets zonder huid
  • 400 gram voorgegaarde krieltjes, bistro, gekruid of naturel
  • 2 bosuitjes
  • Optie: 400 gram broccoliroosjes
  • Optie: 400 gram groentemix (broccoli, bloemkool, wortel)
  • Groene pesto
  • Blikje tonijn in water of olie
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Bakpapier
  • Olijfolie neutraal
  • Olijfolie extra vierge
  • Zout en peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip's

Laat de zamfilet op de bakplaat heel of snij in blokjes.

Kies de groente die je lekker vindt.

Serveren

Serveer de traybake op een plat bord en besprenkel met de aangemaakte groene pesto.


Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.