Stamppotten
Eet ideeën zonder poespas...

Stamppot van EetLOL.NL

Spinaziestamppot met kippendijreepjes

Spinaziestamppot  met kippendijreepjes

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5208

Bereiding

Voor de aardappelen heb je een kookpan nodig en voor de amandelen en de kippendijreepjes een koekenpan.

  • Kook de aardappelen in plm. 11 minuten gaar.
  • Rooster het amandelschaafsel lichtbruin in een droge koekenpan.
  • Fruit de uien in een koekenpan en voeg daarna de kip toe.
  • Bestrooi ruim met zout, peper of kruiden.
  • Voeg de kerriepoeder toe.
  • Bak het geheel in plm. 10 minuten gaar.
  • Giet de aardappelen af, voeg een paar scheuten kookroom en roomboter toe en stamp tot een grove puree.
  • Voeg een paar lepels bakvocht toe.
  • Voeg de spinazie toe en stamp. Laat met deksel op de pan nog iets nagaren.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 500 gram voorgegaarde aardappelen
  • 200 gram spinazie. Voorkeur babyspinazie
  • 400 gram kippendijreepjes
  • 150 gram kant-en-klare gesneden uien
  • 50 gram amandelschaafsel
  • Kookroom
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 25 gram roomboter
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Op de foto is de spinaziestamppot afgebeeld met kippendijreepjes, maar kan net zo lekker zijn met kipblokjes o.i.d.

Serveren

Serveer de spinaziestamppot op een plat bord en bestrooi met het geroosterde amandelschaafsel.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.