Stamppotten
Eet ideeën zonder poespas...

Stamppotten van EetLOL.NL

Sperziebonenstamppot met gehaktbrood

Sperziebonenstamppot met gehaktbrood

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5221

Bereiding

De bereiding is eenvoudig. De aardappelen in een ruime pan en de snijbonen in een kleinere. De spekreepkes in een koekenpan en het gehaktbrood in de oven.

  • Voorbereiding
  • Maak het gehaktbrood eerder op de dag of eerder. Klik rechts op de link voor het recept.
  • Snipper de ui.

  • Kook de voorgegaarde aardappelen zoals op de verpakking staat (minuutje of 12). Voeg een snufje zout toe.
  • Kook de sperziebonen zoals op de verpakking staat (minuutje of 8). Voeg een snufje zout en peper toe.
  • Bak de spekreepjes in een droge pan voor 5 minuten. Voeg dan de ui toe en bak nog minstens voor 5-10 minuten op een laag vuur.
  • Giet de aardappelen af, voeg de spekreepjes en roomkaas toe en stamp tot een puree.
  • Giet de sperziebonen af en meng door de puree.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 400 gram gebroken sperziebonen
  • 500 gram voorgegaarde aardappelen
  • 125 gram spekreepjes
  • 1 rode ui
  • 125 roomkaas
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Zout en peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Het kan gebeuren dat de stamppot iets te droog wordt. Doe er dan een scheutje kokend water bij.

Wil je de stamppot sperziebonen met gehaktbrood?

Kijk hier voor het recept.

Serveren

Serveer de stamppot op een plat bord.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.