Stamppotten
Eet ideeën zonder poespas...

Stamppot van EetLOL.NL

Broccoli met gerookt zalmhaasje

Stamppot broccoli met gerookte zalm

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5207

Bereiding

Voor de aardappelen en broccoli heb je een kookpan nodig.

Voor de zalm een magnetron.

  • Kook de aardappelen voor 11 minuten gaar.
  • Kook de broccoli 3 minuten en voeg de laatste minuut de zeekraal toe als je daarvoor gekozen hebt.
  • Voeg de broccoli (en zeekraal) toe aan de afgegoten aardappelen.
  • Voeg wat boter of kookroom toe.
  • Stamp lang voor een fijne structuur of kort voor een grove structuur.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de zamhaasjes 3 minuten op 900 watt.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 450-500 gram voorgegaarde aardappelen
  • 400 gram broccoliroosjes
  • 2 gerookte zalmhaasjes
  • Kookroom
  • Optie:100 gram zeekraal
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Op de foto is de broccoli stamppot afgebeeld met zalm, maar kan net zo lekker zijn met een andere vis.

Vervang de zalm door een vis naar keuze.

De gerookte zalm kan ook koud geserveerd worden.

Serveren

Serveer de broccoli stamppot en de zalm op een plat bord.

Vergeet de jus niet als je dat nodig vindt.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.

De zalm niet invriezen.