Soepen
Eet ideeën zonder poespas...

Soeprecepten van EetLOL.NL

Tomaten maaltijdsoep

Tomatensoep

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5110

Bereiding

Voor het maken van de tomatensoep heb je een ruime pan nodig.

  • Fruit de ui in de olijfolie voor 1 minuut.
  • Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.
  • Schenk er 1,5 liter water bij en voeg de droge Chinese tomatensoep toe.
  • Voeg de vermicelli toe.
  • Breng aan de kook, voeg de soepgroente toe en laat 7 minuten zachtjes koken.
  • Maak de zilvervliesrijst los met een vork.
  • Voeg de laatste 4 minuten, al kokend, de bevroren soepballetjes en de zilvervliesrijst toe.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 112 gram basis voor Chinese tomatensoep van Honig
  • 175 gram soepballetjes gegaard van Culifrost. Diepvries
  • 150 gram gesnipperde ui
  • 150 gram fijne soepgroente
  • 400 gram blikje tomatenblokjes
  • 140 gram tomatenpuree
  • 125 gram 1-minuutje zilvervliesrijst van Lassie
  • Peterselie, vers of gedroogd
  • Optie: Lekker broodje of focaccia mozarella
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 gram fijne vermicelli
  • Scheutje kookroom
  • 1,5 liter (1500 mililiter) water
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer de tomatensoep in een diep bord of soepkom met of zonder brood. Schenk wat kookroom en strooi wat peterselie in de soep.

Weekmenu

Dit gerecht maakt deel uit van een weekmenu.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.