Soepen
Eet ideeën zonder poespas...

Soeprecepten van EetLOL.NL

Verse tomaten maaltijdsoep met een Italiaans tintje

Verse tomaten maaltijdsoep met een Italiaans tintje

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5118

Bereiding

Voor het maken van de verse tomaten maaltijdsoep heb je een ruime kookpan en een staafmixer nodig.

  • Voorbereiding
  • Snij de tomaten in vieren.
  • Snij de groenten in ringen en blokjes.
  • Verkruimel de bouillonblokjes.
  • Pel de knoflook en snij fijn.

  • Fruit in 2 eetlepels olijfolie de wortel, ui en knofllook voor plm. 5 minuten op een laag vuur. Blijf roeren.
  • Voeg de tijm en de tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten mee.
  • Voeg water, tomaten, prei en bouillonblokjes toe.
  • Kook op een laag vuur voor 15 minuten en pureer lang voor een fijne structuur en kort voor een grove.
  • Zout en peper?
  • Voeg de soepballetjes toe en kook nog voor plm. 10 minuten op een laag vuur.
  • Roer de pesto door de soep en serveer.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 3-4 personen

  • —————————————————————
  • 750 gram romatomaten
  • 1 prei
  • 1 winterwortel
  • 150 gram gesnipperde uien
  • 140 gram (blikje) tomatenpuree
  • 3 tenen knoflook
  • 2 eetlepels pesto genovese (groene pesto)
  • 250 gram rundersoepballetjes
  • Optie: Lekker stokbrood
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 2 eetlepels neutrale olie
  • 1 bouillonblokje champignons
  • 1 bouillonblokje groente
  • 1/2 eetlepel gedroogde tijm
  • 750 mililiter (3/4 liter) water
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Dit heb je nodig...

Dit heb je nodig

Serveren

Serveer de soep in een diep bord of soepkom met een lekker knapperig stokbroodje.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.

Je kunt, voor later gebruik, de soep ook invriezen.