Soepen
Eet ideeën zonder poespas...

Soeprecepten van EetLOL.NL

Spinaziesoep met tortelloni

Spinaziesoep met totelloni

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5107

Bereiding

Voor het maken van de spinazisoep heb je een ruime pan nodig en een staafmixer. Voor de tortelloni een kleinere pan.

  • Fruit de ui voor 1 minuut in een beetje olijfolie.
  • Voeg de pot runderbouillon en 2 keer de inhoud van de pot met water en de aardappelschijfjes toe.
  • Laat dit 10 minuten zachtjes koken.
  • Nog wat zout en pepepr erbij.
  • Voeg de spinazie toe en pureer alles glad. Voeg eventueel nog wat water toe als het te dik wordt.

  • Breng een pan met water aan de kook.
  • Kook de tortelloni voor 3 minuten.
  • Giet af en serveer bij de soep.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 200 gram aardappelschijfjes voorgegaard
  • 150 gram uien gesnipperd
  • 330 gram spinazie in pot van HAK
  • 340 mililiter rundvleesbouillon kant-en-klaar in pot
  • 150 gram tortelloni ricotta & spinazie PLUS.
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 4 eetlepels créme fraiche
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer de spinaziesoep en de tortelloni in een diep bord met of zonder broodje en doe er créme fraiche op.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.