Soepen
Eet ideeën zonder poespas...

Soeprecepten van EetLOL.NL

Macaronisoep

Macaronisoep

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5114

Bereiding

Voor het maken van de macaronisoep heb je een ruime kookpan en een koekenpan nodig.

  • Voorbereiding
  • Snij de courgette in kleine blokjes.
  • Snipper de ui en knofllook.

  • Fruit in de koekenpan de ui en knofllook in olijfolie voor 1 minuut.
  • Voeg het gehakt toe en bak mee voor 3 minuten.
  • Voeg de courgette en de Italiaanse kruiden toe en bak even mee.
  • Hevel het geheel over in de kookpan.
  • Voeg de tomatenblokjes toe.
  • Schenk de bouillon erbij en vul aan met 3/4 liter water. Breng aan de kook en laat zachtjes 8 minuten koken.
  • Voeg de macaroni toe en roer af en toe over de bodem.
  • Breng aan de kook en laat nog 8 minuten zachtjes koken.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 300 gram kippengehakt
  • 1 kleine courgette
  • 100 gram macaroni (pijpjes, elleboogjes, penne of schelpjes)
  • 400 gram tomatenblokjes in blik
  • 340 miiliter kippenbouillon kant-en-klaar uit een pot
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 ui
  • 2 knoflookjes
  • Parmezaanse kaas
  • Optie: Lekker broodje
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Scheutje kookroom
  • 750 mililiter (3/4 liter) water
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer de macaronisoep in een diep bord of soepkom met of zonder brood. Schenk wat kookroom in de soep en strooi er wat parmezaan op.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.

Je kunt, voor later gebruik, de soep ook invriezen voordat je de macaroni meekookt.