Soepen
Eet ideeën zonder poespas...

Soeprecepten van EetLOL.NL

Kerriesoep met kaastosti's

Kerriesoep met kaastosti's

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5103

Bereiding

Voor het maken van de kerriesoep heb je een ruime pan nodig. Voor het pureren een staafmixer. Voor de tosti's een tostirooster, tosti-ijzer of contactgrill. In een koekenpan kan ook.

  • Voorbereiding
  • Laat de maiskorrels uitlekken.
  • Plet de bouillonblokjes.
  • Snij de gerookte kip in kleine blokjes of reepjes.

  • Fruit de ui in de olijfolie voor 2 minuten.
  • Voeg de bouillonblokjes met 1,5 liter water toe.
  • Voeg de kerriepoeder, pakje Honig en de mais toe.
  • Zout en peper is niet nodig.
  • Pureer de soep met de staafmixer.
  • Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg de gerookte kip toe en warm mee.
  • Hou de soep warm.

  • Maak de kaastosti's.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 108 gram basis voor Indiase kerriesoep van Honig
  • 150 gram gesnipperde ui
  • 160 gram gerookte kipfilet fijn gesneden
  • 570-600 gram maiskorrels in blik
  • 8 sneetjes tostibrood. Casino wit of bruin
  • 4 plakjes jonge kaas
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 2 bouillonblokjes
  • 2 eetlepels gedroogde bieslook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1,5 liter water
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Soep te dun?

Roer er 6 eetlepels allesbinder door en laat nog een paar minuten zachtjes koken.

Tip(s)

Als je sneetjes brood hebt ingevroren haal dat dan op tijd uit de vriezer.

Serveren

Serveer de kerriesoep (strooi er de bieslook op) in een diep bord of soepkom en de tosti's op een schaal of plankje.

Klik hier voor de tosti's

Laat de tosti's weg voor alléén de soep.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.

De kaastost's niet bewaren.