Soepen
Eet ideeën zonder poespas...

Soeprecepten van EetLOL.NL

Groentesoep met spekjes

Groentesoep met spekjes

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5106

Bereiding

Voor het maken van de groentesoep heb je een ruime pan nodig.

  • Voorbereiding
  • Haal de soepballetjes een half voor de bereiding uit de vriezer.
  • Optie: Bak de afbakbroodjes als je daarvoor hebt gekozen.

  • Bak de spekreepjes, zonder olie, in de pan voor 2 minuten.
  • Giet 1 1/2 liter water in de pan en deponeer alle ingrediënten daarbij, met uitzondering van de vermicelli en soepballetjes.
  • Laat 5 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de vermicelli en soepballetjes toe en laat nog 4 minuten zachtjes koken.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 350 gram boeren soepgroente
  • 150 gram spekreepjes
  • 175 gram soepballetjes gegaard van Culifrost. Diepvries
  • 350 mililiter krachtbouillon van Struik
  • Optie: afbakbroodjes
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 1 bouillonblokje
  • 50 gram vermicelli
  • 1 1/2 liter water
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer de groentesoep in een diep bord met of zonder broodje.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.