Soepen
Eet ideeën zonder poespas...

Soeprecepten van EetLOL.NL

Gazpacho (koude soep)

Gazpacho (koude soep)

Klik voor groter formaat

Receptnummer 5117

Bereiding

Voor de gazpacho heb je een pan nodig en een blender of staafmixer.

  • Voorbereiding
  • Snij de tomaten in stukken en verwijder zoveel mogelijk pitten.
  • Snij de helft van de komkommer over de lengte doormidden en verwijder zoveel mogelijk zaadlijsten. Snij de helften in kleine blokjes.
  • Snij de andere helft van de komkommer in nog kleinere blokjes voor de garnering.
  • Snij de paprika in stukjes.
  • Snij de ui in kwart ringen.
  • Snij de knofllook heel fijn.

  • Doe alles in een pan of blender.
  • Optie: Voeg het oude brood in kleine brokjes toe.
  • Draai lang of kort voor een fijn of grof resiltaat.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 500 gram tomaten
  • 1 rode ui
  • 2 geroosterde paprika's (pot)
  • 1 komkommer
  • 3 teentjes knoflook. fijn gesneden
  • Optie: Lekkere luxe afbakbroodjes
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 4 eetlepels rode wijnazijn
  • 5 eetlepels olijfolie
  • Beetje gemalen komijn
  • Zout en peper
  • Optie: 2 sneetjes oud brood in kleine stukjes (zonder korstjes)
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Als de soep wat te dik is doe er dan wat water bij.

Maak de soep ruim van te voren zodat hij goed kan koelen in de koelkast.

Serveren

Serveer de gazpacho in een diep bord of soepkom met of zonder luxe broodjes. Garneer met de blokjes komkommer en wat komijn.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.