Soepen
Eet ideeën zonder poespas...

Soeprecepten van EetLOL.NL

Erwtensoep

Erwtensoep

Klik voor groter formaat

Receptnummer 5102

Bereiding

Voor de erwtensoep heb je een ruime pan nodig.

  • Voorbereiding
  • Spoel de spliterwten af met water.
  • Hak de selderij fijn.
  • Plet of verkruimel de bouillonblokjes.

  • Deponeer de spliterwten, riblappen en speklapjes in de pan en breng met water aan de kook.
  • Laat 45 minuten zachtjes doorkoken en roer af en toe over de bodem met een spatel.
  • Neem al het vlees uit de pan.
  • Snij de riblappen, speklapjes en rookworst in kleine blokjes.

  • Voeg nu de gesnipperde ui, prei en selderij toe en laat zachtjes koken voor 30 minuten.
  • Voeg de geplette bouillonblokjes, rookworst en al het vlees toe en laat zachtjes doorkoken voor 15 minuten.
  • Eventueel nog wat zout en peper toevoegen.
  • Roer af en toe over de bodem met een spatel.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 500 gram spliterwten
  • 500 gram runder riblappen
  • 250 gram speklapjes
  • 1 runder rookworst
  • 150 gram gesnipperde ui
  • 200 gram gesneden prei
  • 1 bosje bladselderij
  • Optie: roggebrood
  • Optie: katenspek
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 2 vleesbouillonblokjes
  • 2 liter water
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer de soep in een diep bord of soepkom.

Vergeet het roggebrood met spek niet.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.