Soepen
Eet ideeën zonder poespas...

Soeprecepten van EetLOL.NL

Bruine bonensoep

Bruine bonensoep

Klik voor groter formaat

Receptnummer 5101

Bereiding

Voor de bruine bonensoep heb je een ruime pan nodig en een handmixer.

  • Voorbereiding 1 dag van tevoren.
  • Spoel de bruine bonen af met water.
  • Laat de bruine bonen tot morgen weken in 2 liter water.
  • Voorbereiding dag 2.
  • Hak de selderij fijn en plet de bouillonblokjes.

  • Vervang het water van de geweekte bruine bonen niet.
  • Deponeer de geweekte bruine bonen, riblappen en speklapjes in de pan en breng met water aan de kook.
  • Voeg de laurierblaadjes en de kruidnagel toe.
  • Laat 45 minuten zachtjes koken en roer af en toe over de bodem met een spatel.
  • Neem al het vlees uit de pan en verwijder de laurierblaadjes.
  • Pureer de bonen kort met een handmixer.
  • Snijd de riblappen, speklapjes en rookworst in kleine blokjes.

  • Voeg nu de ui, prei en selderij toe en laat zachtjes koken voor 30 minuten en voeg de droge ossenstaartsoep toe.
  • Voeg de vleesbouillonblokjes, rookworst en al het vlees toe en laat nog zachtjes doorkoken voor 15 minuten.
  • Eventueel nog wat zout en peper toevoegen.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 500 gram bruine bonen gedroogd
  • 500 gram runder riblappen
  • 250 gram speklapjes
  • 1 rookworst
  • 150 gram gesneden ui
  • 200 gram gesneden prei
  • 1 bosje bladselderij
  • 1 pakje (80 gram) ossenstaartsoep droog in pakje van Honig
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 2 vleesbouillonblokjes
  • 4 blaadjes laurier
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 2 liter water
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer de soep in een diep bord of soepkom.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.