Soepen
Eet ideeën zonder poespas...

Soeprecepten van EetLOL.NL

Broccolisoep met bockworst en spekjes

Broccolisoep

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5109

Bereiding

Voor het maken van de bouillon heb je een ruime pan nodig. Voor het pureren een staafmixer. Gebuik je oud brood? Maak dat, voordat je begint, weer vers in de oven.

  • Voorbereiding
  • Snij de bockworsten in kleine stukjes.
  • Als je gekozen hebt voor broccoliroosjes snij deze dan in kleinere stukken.
  • Als je gekozen hebt voor oud brood verwarm deze in de oven voor 5 minuten.

  • Breng het water aan de kook met daarin de bouillonblokjes.
  • Voeg de broccolirijst of broccoliroosjes toe en laat deze nog 2 minuten meekoken.
  • Pureer de broccolirijst met een staafmixer. Lang voor een fijne structuur en kort voor een grove.
  • Voeg de kant-en-klare soep, bockworsten en rijst toe en warm al roerend goed door.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 400 gram broccolirijst of broccoliroosjes
  • 125 gram zilvervliesrijst van Lassie 1-minuutje
  • 570 mililiter kant-en-klare soep heldere kippensoep of groentesoep
  • 70 gram uitgebakken kant-en-klare spekreepjes
  • 4-6 bockworsten uit blik of pot
  • Optie: Croutens
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Oud in stukken gebroken bruin of wit brood
  • 2 bouillonblokjes neutraal, kip of groente
  • 4-6 eetlepels crème fraîche
  • Gedroogde peterselie
  • 500 ml (halve liter) water
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Soep te dun?

Roer er 6 eetlepels allesbinder door en laat nog een paar minuten zachtjes koken.

Reageer op dit recept

Tip(s)

Oud brood kun je opwarmen in de oven. Besprenkel met een beetje water en warm voor 5 minuten op in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Serveren

Serveer de soep in een diep bord of soepkom. Leg wat crème fraîche op de soep. Strooi de spekreepjes en gedroogde peterselie over de soep. Breek het brood of snij in stukken en serveer op een schaal of plankje.

Optie: Strooi wat croutons over de soep.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.