Soepen
Eet ideeën zonder poespas...

Soeprecepten van EetLOL.NL

Aspergesoep

Aspergesoep

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5108

Bereiding

Voor het maken van de aspergesoep heb je een ruime pan en een staafmixer nodig.

  • Voorbereiding
  • Snijd de geschilde asperges in kleine stukjes.
  • Snipper de sjalotjes.
  • Snij de ham in smalle reepjes.
  • Meng de crème fraiche met de bieslook.

  • Smelt de boter in een pan en fruit de sjalotjes.
  • Voeg de bloem toe en roer de roux langzaam gaar voor 2 minuten.
  • Voeg water en de bouillonblokjes toe.
  • Voeg asperges toe en kook zachtjes voor 8 minuten.
  • Schep na het koken ongeveer 1/3 van de aspergestukjes uit de pan en pureer de asperges in de pan.
  • Voeg de aspergestukjes weer toe.
  • Misschien nog wat zout en peper?
  • Voeg de verse room toe en roer.
  • Haal de pan van het vuur en laat 5 minuten nagaren.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 800 gram witte asperges geschild
  • 100 gram beenham in plakjes
  • 2 sjalotjes
  • 125 gram crème fraiche
  • 200-250 mililiter verse slagroom
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 2 bouillonblokjes
  • 3 eetlepels bieslook
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram bloem
  • 1 liter water
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Soep te dun?

Roer er 6 eetlepels allesbinder door en laat nog een paar minuten zachtjes koken.

Tip(s)

Strooi nog wat verkruimelde hard gekookte eieren toe bij het serveren.

Serveren

Serveer de aspergesoep in een diep bord en doe er het créme fraiche mengsel en de hamreepjes op en strooi wat nootmuskaat over de soep.

Lekker met kaiserbroodjes om te dippen.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.