Sauzen en Dressings
Eet ideeën zonder poespas...

Sauzen & Dressings van EetLOL.NL

Pindasaus zelf gemaakt

Pindasaus zelf gemaakt

Receptnummer 6418

Bereiding

Je hebt alléén een steelpan nodig en een vork.

  • Verwarm de pindakaas met de kokosroom en de ketjap op een laag vuur.
  • Pers de knoflook er bovenuit.
  • Meng goed.
  • Voeg de basterdsuiker toe en meng er goed doorheen.
  • Optie: Voeg sambal toe naar smaak.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 300 gram pindakaas met of zonder nootjes
  • 200 ml kokosroom of kookroom
  • 3 eetlepels ketjap manis of sojasaus
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 theelepels donkerbruine basterdsuiker
  • Optie: Sambal

Reageer op dit recept

Serveren

Gebruik de pindasaus over je friet of bij een gerecht met een Oosters tintje.

Bewaartip

Teveel zelfgemaakt saus of dressing kun je vrij lang bewaren in de koelkast.