Sauzen en Dressings
Eet ideeën zonder poespas...

Sauzen & Dressings van EetLOL.NL

Pepersaus zelf gemaakt

Pepersaus zelf gemaakt

Receptnummer 6425

Bereiding

Je hebt alléén een steelpan nodig en een vork. Een staafmixer kan handig zijn.

  • Snij het sjalotje heel fijn en fruit voor 2 minuten in de roomboter.
  • Voeg de bloem toe en maak lichtbruin.
  • Voeg de wijn, bouillonblokje en water toe, meng en breng aan de kook.
  • Voeg de peper en kookroom (of slagroom) toe, meng en dik al kokend in tot een dikke saus. Snufje zout?
  • Als de saus nog wat te dun is gebruik dan de staafmixer.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 1 sjalotje
  • 3 eetlepels witte wijn
  • 100-125 mililiter kookroom of ongeklopte slagroom
  • 1 verkruimeld bouillonblokje
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 5 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel zwarte peper (gemalen of uit de molen)
  • Half kopje water
  • 3 eetlepels roomboter
  • Zout

Reageer op dit recept

Serveren

Gebruik de pepersaus bij een vleesgerecht.

Bewaartip

Teveel zelfgemaakt saus of dressing kun je vrij lang bewaren in de koelkast.