Sauzen en Dressings
Eet ideeën zonder poespas...

Sauzen & Dressings van EetLOL.NL

Pastasaus zelf gemaakt

Pastasaus zelf gemaakt

Receptnummer 6424

Bereiding

Deze saus is genoeg voor 2-3 personen.

Voor de saus is een hapjespan handig. Een staafmixer is aan te raden.

  • Snij de tomaten in blokjes.

  • Bak in een paar eetlepels olie de roerbakgroente voor plm. 5 minuten in de hapjespan.
  • Voeg de tomaten, tomatenpuree en bouillonblokjes toe en laat zachtjes koken voor 10 minuten.
  • Meng de basilicum en oregano door de saus.
  • Nog wat zout en peper erbij? Proef!
  • Pureer het geheel niet te lang. Laat deels de structuur in stand.
  • Meng de saus door jouw pastagerecht.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 400 gram roerbakgroente Italiaanse stijl
  • 500 gram trostomaten
  • 1 blikje tomatenpuree van 140 gram
  • 2 verkruimelde bouillonblokjes
  • 1 flinke eetlepel gedroogde basilicum
  • 1 flinke eetlepel gedroogde oregano

Reageer op dit recept

Serveren

Gebruik de pastasaus bij jouw favoriete pastagerecht.

Bewaartip

Deze saus kun je ongveer een dag of 3 goed bewaren in de koeling.