Pastasaus zelf gemaakt
Receptnummer 6424
Bereiding
Deze saus is genoeg voor 2-3 personen.
Voor de saus is een hapjespan handig. Een staafmixer is aan te raden.
- Snij de tomaten in blokjes.
- Bak in een paar eetlepels olie de roerbakgroente voor plm. 5 minuten in de hapjespan.
- Voeg de tomaten, tomatenpuree en bouillonblokjes toe en laat zachtjes koken voor 10 minuten.
- Meng de basilicum en oregano door de saus.
- Nog wat zout en peper erbij? Proef!
- Pureer het geheel niet te lang. Laat deels de structuur in stand.
- Meng de saus door jouw pastagerecht.
- Eet smakelijk.
Boodschappen voor 2 personen
- —————————————————————
- 400 gram roerbakgroente Italiaanse stijl
- 500 gram trostomaten
- 1 blikje tomatenpuree van 140 gram
- 2 verkruimelde bouillonblokjes
- 1 flinke eetlepel gedroogde basilicum
- 1 flinke eetlepel gedroogde oregano
Serveren
Gebruik de pastasaus bij jouw favoriete pastagerecht.
Bewaartip
Deze saus kun je ongveer een dag of 3 goed bewaren in de koeling.