Sauzen en Dressings
Eet ideeën zonder poespas...

Sauzen & Dressings van EetLOL.NL

Champignonsaus zelf gemaakt

Champignonsaus zelf gemaakt

Receptnummer 6421

Bereiding

Je hebt alléén een koekenpan nodig,

  • Snipper de sjalot en fruit plm. 1 minuut in een beetje olie.
  • Bak de champignonschijfjes voor plm. 4 minuten.
  • Voeg de bloem toe en roer voor 1 minuut.
  • Giet de slagroom erbij met wat zout en peper.
  • Laat het geheel zachtjes sudderen voor plm. 10 minuten.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 250 gram gesneden champignons (voorkeur voor kastanje)
  • 1 flinke sjalot
  • 125 mililiter ongeklopte slagroom
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 1 flinke eetlepel bloem
  • olijfolie
  • peper en zout

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer de saus bij of op bijvoorbeeld een schnitzel, pasta, een stukje kip of varkenshaas.