Sauzen en Dressings
Eet ideeën zonder poespas...

Sauzen & Dressings van EetLOL.NL

Bolognesesaus zelf gemaakt

Bolognesesaus zelf gemaakt

Receptnummer 6427

Bereiding

Voor de bolognesesaus heb je een hapjespan met deksel nodig.

  • Voorbereiding
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Snij de bleekselderij in kleine blokjes.

  • Bak in 25 gram boter de pancetta en gehakt zo goed als gaar en haal uit de pan.
  • Bak in dezelfde pan in 25 gram boter de wortel, bleekselderij en knoflook voor 4 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree en het gehaktmengsel toe en bak nog voor 1 minuut.
  • Voeg de rode wijn toe en roer totdat de wijn is verdampt.
  • Giet de bouillon erbij en roer totdat de bouillon is verdampt.
  • Voegde kookroom toe en roer door.
  • Laat het geheel 40 minuten of langer zachtjes stoven met het deksel op de pan.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 300 gram gemengd gehakt
  • 150 gram pancetta of andere spekblokjes
  • 200 gram rauwkost Julienne wortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 150 gram gesnipperde ui
  • 140 gram tomatenpuree - blikje
  • 125 mililiter rode wijn
  • 170 mililter krachtige runderbouillon
  • 250 mililter kookroom 20% vet
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram roomboter

Reageer op dit recept

Waar koop je?

Pancetta

Tip(s)

De saus kun je ook een dag eerder maken en bewaren in de koelkast. Voor vermenging met een pasta is opwarmen voldoende.

Serveren

Gebruik de bolognesesaus bij diverse pastagerechten.