Salades
Eet ideeën zonder poespas...

Salades van EetLOL.NL

Witlofsalade met ananas

Witlofsalade met ananas

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6228

Bereiding

De witlofsalade maak je aan in een hoge mengkom.

  • Laat de ananas uitlekken.
  • Snij de rode ui in halve ringen.
  • Snij de witlof in kleine stukjes en verwijder de harde bittere kern.
  • Snij de ongeschilde appel in kleine stukjes.
  • Meng de witlof, hamblokjes, rozijnen, ui en appel.
  • Voeg de zure room en gembersiroop toe en vermeng.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 350 gram witlof (2 flinke stronken)
  • 1 appel (Voorkeur rode appel)
  • 125 gram zure room
  • 1 rode ui
  • 300 gram ananasstukjes in blik
  • Gembersiroop
  • 150 gram hamblokjes
  • Handje rode of zwarte rozijnen
  • Flinke scheut gembersiroop
  • Optie: Gebroken walnoten (handje vol)
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Wil je het iets minder zoet, laat dan de gembersiroop achterwege.

Serveren

Serveer de witlofsalade op een bord.

Optie: Strooi op de witlofsalade de gebroken walnoten.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.