Salades
Eet ideeën zonder poespas...

Salades van EetLOL.NL

Sperziebonen makreelsalade met tomaat en kappertjes

Sperziebonen makreelsalade

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6210

Bereiding

De salade maak je aan in een hoge mengkom.

  • Voorbereiding
  • Kook de eieren hard voor 7 minuten.
  • Kook de sperziebonen beetgaar, spoel af met koud water en zet minstens 1 uur in de koelkast.
  • Haal de makreel een half uur voor gebruik uit de koelkast.
  • Snpper de rode ui.
  • Snij ongeveer de helft van de tomaatjes doormidden.
  • Laat de kappertjes uitlekken.
  • Snij de eieren in partjes.
  • Optie: Laat de olijven uitlekken.

  • Trek met een vork de makreel uit elkaar.
  • Meng de sperziebonen, ui, tomaatjes en kappertjes met een beetje olijfolie.
  • Deponeer alle groente op een bord en garneer met de makreel, eipartjes en eventueel olijven.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 400 gram gebroken sperziebonen
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 1 kleine rode ui
  • 2 gerookte makreelfilets
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eieren
  • Optie: Een paar zwarte olijven
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Olijfolie extra vierge
  • Citroensap
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Laat de olijven weg indien gewenst (zie de extra foto's).

Serveren

Serveer de salade op een plat bord. Besprenkel met wat citroensap.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.