Salades
Eet ideeën zonder poespas...

Salades van EetLOL.NL

Maaltijdsalade met kip en aardappelpartjes

Maaltijdsalade kip

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6203

Bereiding

Je hebt een koekenpan nodig voor de kip en de aardappeltjes.

  • Optie: Kook de eieren voor 8 minuten.
  • Bak de kipfiletreepjes in weinig bakmiddel gaar en knapperig.
  • Bak de aardappelpartjes tegelijkertijd in 8 minuten gaar en bruin.
  • Snij de helft van de komkommertjes in dunne reepjes en de rest in kleine blokjes.
  • Snij de tomaatjes doormidden.

  • WERK IN LAGEN
  • Doe een laagje sla met komkommer en de augurkjes in een diep bord.
  • Besprenkel met 2 eetlepels yogurt dressing.
  • Nu een laagje aardappeltjes met de komkommertjes.
  • Dan een laagje sla met de uitjes.
  • Strooi de gedroogde spekjes over de salade.
  • etc. etc.
  • Als laatste verdeel je de kip en de halve tomaatjes hierover.
  • Een flinke dot knoflooksaus.
  • Besprenkel met de olijfolie.
  • Niet husselen en ontdek de smaken.
  • Het geheim zit 'm in de verschillende lagen.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 100-150 gram sla naar keuze
  • 200 gram aardappelpartjes met of zonder schil
  • 300 gram kipdijfiletreepjes
  • 10 cherry tomaatjes
  • 80 gram kant-en-klare gebakken spekreepjes
  • 4 snoepgoed komkommertjes
  • Knoflooksaus
  • 3 eetlepels Amsterdamse mini augurken van Kesbeke (klein potje)
  • 4 eetlepels Amsterdamse zilveruitjes van Kesbeke (klein potje)
  • Optie:10 olijfen voor de liefhebber (groen of zwart)
  • Optie: 2 eieren
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Flinke dot knoflooksaus
  • 12 eetlepels yougurt dressing
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Knoflooksaus maak je zelf of koop je kant-en-klaar.

Met een ei erbij heb je een volledige maaltijd. Voor een vegan maaltijd gebruik je vegan kipstukjes en geen spekjes en ei.

Serveren

Serveer de maaltijdsalade op een diep bord. Garneer eventueel met de eieren en olijfen. 2 slagen met de pepermolen en smullen maar.

Weekmenu

Dit gerecht maakt deel uit van weekmenu 1.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.