Salades
Eet ideeën zonder poespas...

Salades van EetLOL.NL

Huzarensalade

Huzarensalade

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6526

Bereiding

De huzarensalade maak je aan in een mengkom.

  • Voorbereiding
  • Kook de eieren voor 6 minuten en snij in partjes.
  • Kook de aardappelblokjes voor plm. 5-7 minuten met wat zout.
  • Laat de doperwten worteltjes uitlekken.
  • Snij de worteltjes, 4 augurkjes en 1 ei in kleine blokjes van ongeveer 7 mm. Bewaar 2 augurkjes voor de garnering.
  • Snij de komkommertjes in plakjes.

  • Giet de aardappelen af en stamp grof.
  • Meng de doperwten, worteltjes, augurkjes, hamreepjes en ei door de aardappelen met de mayonaise, creme fraiche en mosterd.
  • Zet een uurtje in de koeling.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 300 gram voorgegaarde aardappel blokjes
  • Doperwten worteltjes (glazen potje van 180 gram)
  • 6 kleine zoetzure augurkjes
  • 2 snoep komkommertjes
  • 125 gram hamreepjes
  • Optie: handje zilveruitjes
  • 3 eieren
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Peterselie vers of gedroogd
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 1 eetlepel milde mosterd
  • Zout en peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer de huzarensalade op een schaal voor een gezelschap of op een bord voor een persoon. Garneer met de komkommer, augurk, peterselie en partjes ei.
Optie: zilveruitjes

Als de salade niet smeuïg genoeg is, meng er dan nog wat creme fraiche door.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.