Salades
Eet ideeën zonder poespas...

Salades van EetLOL.NL

Eiersalade basisrecept

Eiersalade basisrecept

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6209

Bereiding

Je hebt een mengkom en een steelpan nodig.

  • Voorbereiding
  • Kook de eieren voor 8 minuten.
  • Snij de bieslook in kleine ringen.

  • Pel en snij de eieren in kleine blokjes.
  • Meng in een mengkom de eieren, mayonaise en mosterd.
  • Zout en peper naar smaak.
  • Optie: eigen ingrediënten. Kijk bij de Tips.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 6 eieren
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels mosterd
  • Bieslook
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • zout en peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Tip1: Voeg een paar eetlepels heel fijngesneden augurk toe.

Tip2: Vervang de mayonaise door Griekse yoghurt en de mosterd door 1 eetlepel currypoeder. Snij een sjalotje heel fijn en meng mee.

Tip3: Vervang de mosterd door zure room en meng er 100 gram fijngesneden gerookte zalm door.

Serveren

Gebruik de eiersalade op brood, sandwich of toast of als bijgerecht en bestrooi met de bieslook.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.