Salades
Eet ideeën zonder poespas...

Salades van EetLOL.NL

Bietensalade met zure haring

Bietensalade met zure haring

Klik voor groter formaat

Receptnummer 6201

Bereiding

Je hebt een mengkom nodig voor de salade en een kookpan voor de aardappeltjes.

  • Voorbereiding
  • Kook de voorgekookte aardappelblokjes nog kort en gaar voor 3 minuten.
  • Giet af en laat de aardappelblokjes afkoelen in de koelkast of spoel met koud water.
  • Snij de ongeschilde appel in kleine blokjes.
  • Laat de augurkenblojes en de haring uitlekken.
  • Pel en snipper de sjalotjes.
  • Snij de haring in smalle reepjes.

  • Meng de afgekoelde aardappelen, bietjes, sjalotjes, appel en augurkjes.
  • Meng de mayonaise, zure room, bieslook en dille en breng op smaak met een snufje zout en peper.
  • Schep dit mengsel door de salade.
  • Schep de haring door de salade en zet minstens een uur, afgedekt, in de koelkast
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 450 gram voorgegaarde aardappelblokjes
  • 400 gram geraspte rode bietjes
  • 100 gram ijsbergsla
  • 2 sjalotjes
  • 1 zoetzure appel
  • 235 mililiter Amsterdamse augurkenblokjes in potje van Kesbeke
  • 4 zure haringen van Ouwehand
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels zure room
  • 2 eetlepepel bieslook gedroogd
  • 2 eetlepels dille gedroogd
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Een volledige maaltijd met een knapperig stokbroodje of een paar crackers.

Vervang de zure haring voor zoute haring of probeer eens een combinatie van zure en zoute haring.

Als er geen voorgekookte aardappelblokjes zijn, koop dan voorgegaarde minikrieltjes en snijd deze doormidden of in vieren.

Als er geen geraspte bietjes zijn, koop dan de bietenblokjes en snij doormidden.

Serveren

Serveer de bietensalade op een plat bord.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.