Salades
Eet ideeën zonder poespas...

Salades van EetLOL.NL

Aardappel maissalade met honing en mosterd

Aardappel maissalade met honing en mosterd

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6222

Bereiding

De salade maak je aan in een hoge mengkom. De aardappels kook je in een kookpan.

  • Voorbereiding
  • Laat de mais uitlekken.
  • Snij de voorgekookte aardappelen in blokjes van plm. 1,5 cm.
  • Bak de uien in een beetje olie even aan, totdat ze een beetje bruin worden.
  • Kook de aardappelblokjes, met wat zout, voor plm. 5 minuten, net gaar.
  • Snij de peterselie heel fijn.
  • Maak van de mosterd, uien, honing, mayonaise en peterselie een dressing. Zout en peper?
  • Giet de aardappelblokjes af, spoel met koud water af en meng door de dressing.
  • Voeg de mais toe.
  • Stamp het geheel, maar niet te fijn. Behoud enige structuur.
  • Optiie: Meng de dille en koriander door de salade.
  • Laat het geheel, minstens een uur, afkoelen in de koelkast.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 3-4 personen

  • —————————————————————
  • 500 gram voorgekookte vastkokende aardappelen
  • 150 gram gesneden uien
  • 340 gram mais (blikje)
  • 1/2 bosje peterselie
  • Optie: Een paar eetlepels fijngesneden dille en koriander
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 2 eetlepels milde mosterd
  • 3 eetlepels honing
  • 6 eetlepels mayonaise
  • Olijfolie
  • Zout en peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Serveer de salade koud.

Natuurlijk kun je ook niet voorgegaarde aardappelen gebruiken. De kooktijd van de blokjes wordt dan plm. 10 minuten. Behoud van enige structuur is belangrijk.

Voor de dille en koriander kun je ook gedroogde kruiden gebruiken.

Combineer met een lekker kippetje.

Serveren

Serveer de salade op een bord of in een schaal.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.