Pastagerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Pastagerechten van EetLOL.NL

Spaghetti met gehaktballen (Spaghetti and Meatballs)

Spaghetti met gehaktballen (Spaghetti and Meatballs)

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Klik voor groter formaat

Receptnummer 5807

Bereiding

Voor de spaghetti gebruik je een flinke pan en voor de soepballetjes een hapjespan. Een staafmixer is handig.

  • Voorbereiding
  • Voeg 2 soepballetjes samen en rol er grotere gehaktballen van.
  • Snij de tomaten in blokjes.

  • Bak de gehaktballen in een beetje olie voor plm. 10 minuten. Regelmatig omscheppen.
  • Haal de gehaktballetjes uit de pan.
  • Bak in het restant olie de roerbakgroente voor plm. 5 minuten in de hapjespan.
  • Voeg de tomaten, tomatenpuree en bouillonblokjes toe en laat zachtjes koken voor 10 minuten.
  • Kook de spaghetti 'al dente' voor 7 minuten.
  • Meng de basilicum en oregano door de saus.
  • Nog wat zout en peper?
  • Pureer het geheel niet te lang en voeg dan de gebraden gehaktballen toe en meng.
  • Giet de spaghetti af en meng de saus hier doorheen.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 250 gram spaghetti
  • 400 gram roerbakgroente Italiaanse stijl
  • 2x 250 gram soepballetjes.
  • 500 gram trostomaten
  • 1 blikje tomatenpuree van 140 gram
  • 90 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 verkruimelde bouillonblokjes
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Als je geen soepballetjes kunt vinden, dan zijn er misschien wel Pasta gehaktballetjes (PLUS) of Hollandse gehaktballetjes (AH).

Verse kruiden mag natuurlijk ook.

Serveren

Serveer de spaghetti op een bord met of zonder de Parmezaanse kaas.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.