Pastagerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Pastagerechten van EetLOL.NL

Spaghetti carbonara met andijvie en spekreepjes

Spaghetti carbonara met andijvie

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Klik voor groter formaat

Receptnummer 5803

Bereiding

Voor de spaghetti gebruik je een flinke pan. Voor de spekjes en de champignons een koekenpan.

  • Bak de spekjes, zonder bakmiddel, knapperig.
  • Bak de champignons met een scheutje bakmiddel.
  • Breng een pan met ruim water aan de kook.
  • Laat de spaghetti hier langzaam inzakken.
  • Kook de spaghetti 'al dente', 2 minuten minder dan op de verpakking staat.
  • Giet de spaghetti af en haal de pan van het vuur.
  • Voeg de carbonara saus, de spekjes en de champignons toe. Ook iets van het spekvet.
  • Voeg beetje bij beetje de andijvie toe en vermeng.
  • Schep op een diep bord.
  • Strooi de parmezaanse kaas hierover.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 250 gram volkoren spaghetti (voorkeur)
  • 300 gram spekreepjes
  • 200 gram andijvie fijngesneden en gewassen
  • 125 gram kastanje champignons (voorkeur)
  • 400 gram carbonarasaus kant-en-klaar (voorkeur AH of Grand'Italia)
  • 90 gram parmezaanse kaas
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Met een beetje inschikken is het ook voldoende voor 3 personen.

Serveren

Serveer de spaghetti op een diep bord en strooi er ruimhartig de kaas over.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.