Pastagerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Pastagerechten van EetLOL.NL

Spaghetti ansjovis met broccoli of bimi

Spaghetti ansjovis met broccoli of bimi

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5806

Bereiding

Je hebt een hapjespan met deksel nodig en voor de spaghetti een kookpan.

  • Voorbereiding
  • Snij de broccoliroosjes in nog kleinere roosjes.
  • Plet, pel en snijd de knoflook fijn.
  • Laat de ansjovis uitlekken en snij heel fijn.

  • Bak in de hapjespan, in een paar lepels olijfolie, de knoflook en de chilivlokken totdat de knoflook begint te kleuren.
  • Voeg de ansjovis toe en roer totdat er een saus ontstaat.
  • Voeg de broccoli en water toe en laat met de deksel op de pan 10 minuten zachtjes stomen.
  • Kook de spaghetti voor 7 minuten 'al dente' en giet af.
  • Voeg de spaghetti toe in de hapjespan en schep om.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 250 gram spaghetti. Kies je favoriete soort
  • 400 gram broccoliroosjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 100 gram ansjovis, potje of blikje
  • 90 gram parmezaanse kaasflakes (kaasvlokken)
  • 1/2 theelepel Chilivlokken, potje
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Olijfolie
  • Citroensap
  • 150 mililiter water
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Vervang de spaghetti door een andere pasta.

Vervang de broccoli door bimi (aspergebroccoli).

Serveren

Serveer de spaghetti op een plat bord, besprenkel met wat citroensap en bestrooi met de kaasvlokken.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.