Pastagerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Pastagerechten van EetLOL.NL

Penneschotel met kip en fruitcocktail

Penneschotel met kip en fruitcocktail

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5802

Bereiding

Voor de penne gebruik je een flinke pan. Voor de kipblokjes een hapjespan of wokpan.

  • Laat de fruitcocktail goed uitlekken in een vergiet en vang een deel van het vruchtwater op.
  • Kook de penne 'al dente' in ruim water voor 7 minuten. Meestal 2 minuten minder dan is aangegeven
  • Bestrooi de kip met wat zout en peper.
  • Bak de kip in 2 eetlepels bakmiddel gaar en bruin.
  • Als de kip bijna gaar is (wit van binnen) druk er dan in de pan met een spatel kleine stukjes van.
  • Als de kip gaar is voeg dan de fruitcocktail toe en warm door.
  • Giet de penne af en voeg toe.
  • Als het geheel wat aan de droge kant is, giet er dan wat vruchtwater bij en warm door.
  • Als je gekozen hebt voor verse dille, snij die dan fijn.
  • Voeg de dille toe en meng deze erdoor.
  • Haal de pan van de warmtebron en roer de créme fraiche erdoor.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 250 gram penne pasta
  • 600-800 gram kipblokjes
  • 800 gram fruitcocktail in blik (uitgelekt 500 gram)
  • 125 gram créme fraiche
  • Geraspte kaas, oud, jong, belegen, cheddar of een parmezaan
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 4-5 eetlepels gedroogde dille, vers mag ook
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Met een beetje inschikken is deze penneschotel ook voldoende voor 3 personen.

Optie: Vervang de kipblokjes door kipfiletblokjes, kipdijfilet, kiproerbakstukjes, kipdijfiletreepjes, kipreepjes, kippendijen of vegan kipblokjes.

Serveren

Serveer de penneschotel op een plat bord en strooi er ruimhartig de geraspte kaas over.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.