Pastagerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Pastagerechten van EetLOL.NL

Pappardelle met bolognesesaus

Pappardelle met bolognesesaus

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Klik voor groter formaat

Receptnummer 5809

Bereiding

Voor de pappardelle gebruik je een flinke kookpan en voor de bolognesesaus een hapjespan met deksel.

  • Voorbereiding voor de bolognesesaus
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Snij de bleekselderij in kleine blokjes.

  • Bak in 25 gram boter de pancetta en gehakt zo goed als gaar en haal uit de pan.
  • Bak in dezelfde pan in 25 gram boter de wortel, bleekselderij en knoflook voor 4 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree en het gehaktmengsel toe en bak nog voor 1 minuut.
  • Voeg de rode wijn toe en roer totdat de wijn is verdampt.
  • Giet de bouillon erbij en roer totdat de bouillon is verdampt.
  • Voegde kookroom toe en roer door.
  • Laat het geheel 40 minuten zachtjes stoven met het deksel op de pan. Kook, na 30 minuten stoven, de pappardelle voor 4 minuten en giet af.
  • Meng de pappardelle door de bolognesesaus.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 250 gram Pappardelle all' uovo
  • 300 gram gemengd gehakt
  • 150 gram pancetta of andere spekblokjes
  • 200 gram rauwkost Julienne wortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 150 gram gesnipperde ui
  • 140 gram tomatenpuree - blikje
  • 125 mililiter rode wijn
  • 170 mililter krachtige runderbouillon
  • 250 mililter kookroom 20% vet
  • Parrano Snippers Originale
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram roomboter
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer de pappardelle met bolognesesaus op een bord en strooi er ruimhartig de Parrano snippers over.