Ovenschotels
Eet ideeën zonder poespas...

Ovenschotels van EetLOL.NL

Spitskool gehakt puree ovenschotel

Spitskool gehakt puree ovenschotel

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6009

Bereiding

Je hebt een kookpan, een hapjespan of wokpan en een ovenschaal en oven nodig. Een pureestamper is handig.

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Kook de aardappelen voor 12 minuten.
  • Giet af en maak er met de creme fraiche een puree van. Zout en peper?
  • Pel en snij de knoflook in kleine stukjes.
  • Kruid het gehakt met zout, peper en paprika poeder.
  • Bak het gehakt rul in een beetje bakmiddel en voeg halverwege de uien en knoflook toe.
  • Voeg de spitskool toe en bak mee voor 2-3 minuten. Een beetje een bite is fijn.
  • Doe het gehakt spitskool mengsel in een ovenschaal.
  • Deponeer hierop de puree.
  • Maak in de puree een beetje grove structuur met een vork.
  • Zet in de oven voor 25 minuten. Als de puree nog niet is gekleurd zet dan 5 minuten de bovengrill aan.
  • Haal uit de oven en decoreer met fijn gesneden platte peterselie.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 600 gram aardappelen voorgekookt
  • 400 gram gesneden spitskool
  • 300 gram gesneden uien
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • Verse platte peterselie
  • 125 gram creme fraiche
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Bakmiddel
  • 2 eetlepels paprika poeder
  • Zout en peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer de ovenschotel op een bord en garneer met fijn gesneden peterselie.

De aardappelpuree kun je natuurlijk ook kant en klaar kopen. Kijk maar.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.

Zo doe je dat...

Zo doe je dat