Ovenschotels
Eet ideeën zonder poespas...

Ovenschotels van EetLOL.NL

Lasagne spinazie met ricotta

Lasagne spinazie met ricotta

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6006

Bereiding

Je hebt een oven, ovenschaal (30x22cm) en mengkom nodig.

  • Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • Laat de spinazie goed uitlekken en druk er zoveel mogelij vocht uit.
  • Vermeng de spinazie met de ricotta. Meng er peper, zout en knoflookpoeder door.
  • Vet met een beetje olijfolie de ovenschaal in.
  • Smeer een laag spinaziemengsel over de bodem.
  • Bedek dit met lasagnebladen.
  • Doe een laagje (4-5 volle eetlepels) spinaziemengsel hier op.
  • Bedek weer met lasagnebladen.
  • etc. etc. etc totdat alles is verwerkt. Ongeveer 6 lagen.
  • Als laatste een laag spinaziemengsel. Bestrooi dit met de gratinkaas
  • Zet in de oven voor 45 minuten.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 630 gram spinazie van HAK uit een pot
  • 500 gram ricotta van Galbani
  • 500 gram lasagnebladen
  • 150 gram gratinkaas
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Olijfolie
  • Knoflookpoeder
  • Zout en peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer de lasagne op een plat bord.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.