Ovenschotels
Eet ideeën zonder poespas...

Ovenschotels van EetLOL.NL

Lasagne bolognese met bechamelsaus

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6007

Bereiding

Je hebt een oven, ovenschaal (30x22cm) en koekenpan nodig.

  • Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • bestrooi het gehakt met nootmuskaat, zout en peper en bak rul en gaar.
  • Vet de ovenschaal in met wat olie.
  • Bedek de bodem met lasagnebladen en bestrijk met wat rode pastasaus en dek weer af met lasagnebladen.
  • Doe hier een derde deel van de rode pastasaus, de helft van de bechamelsaus, de helft van de plakken mozzarella en de helft van het gekakt op.
  • Strooi hier wat basilicum op en dek weer af met lasagnebladen.
  • Bestrijk dit weer met wat rode pastasaus en doe de rest van de bechamelsaus en het gehakt hierop. Bestrooi weer met basilicum.
  • Dek wederom af met lasagnebladen en doe daarop de rest van de rode pastasaus en mozzarelle plakken.
  • Bestrooi ruim met de parmezaanse kaas.
  • Zet in de oven voor 45 minuten.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 500 gram lasagnebladen
  • 600 gram rode pastasaus met basilicum
  • 400 gram bechamel ovensaus
  • 400 gram rundergehakt
  • 3 bollen mozzarella in dunne plakken of 300 gram mozzarella tostiplakken.
  • 150 gram parmezaansekaas
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Olijfolie
  • Nootmuskaat
  • Basilicum gedroogd. Vers kan ook.
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer de lasagne op een plat bord.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.