Ovenschotels
Eet ideeën zonder poespas...

Ovenschotels van EetLOL.NL

Kip met sperziebonen en rösti

Kip sperziebonen rösti

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6004

Bereiding

Voor de sperziebonen heb je een magnetron nodig. Als je kiest voor sperziebonen in een pot niet. Laat ze wel uitlekken.

Voor de Rösti en kipfiletreepjes voor ieder een koekenpan en voor het geheel een ovenschaal en een oven.

  • Voorbereiding
  • Doe de geknakte verse sperziebonen met 2 eetlepels water in een magnetronbakje.
  • Zet in de magnetron op 900 watt voor 8 minuten.
  • Bestrooi met zout en peper.

  • Verwarm de oven voor op 175ºC.
  • Bak de Rösti 12 minuten in een beetje bakmiddel.
  • Bak de kipfiletreepjes en de bacon voor 5 minuten gaar en bruin.

  • Vul de ovenschaal met de Rösti.
  • Doe daar de voorgekookte verse sperziebonen of de uitgelekte sperziebonen op.
  • Verspreid de kipfiletreepjes over de sperziebonen.
  • Bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
  • Zet in de oven voor 15 minuten.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 400 gram sperziebonen gewassen en geknakt
  • 300 gram kipdijfiletreepjes Voorkeur: shoarma, kebab of gyros
  • 150 ram baconreepjes
  • 350 gram Rösti, halve zak
  • 100 gram geraspte kaas. Jong, oud of belegen naar keuze
  • Optie: Sperziebonen in een pot
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Optie: Vervang de sperziebonen door kant-en-klaar in een pot, dan hoef je ze niet voor te koken in de magnetron.

Wil je geen soarma kip, dan kan het ook zonder. Dan wel de kip wat kruiden.

Serveren

Serveer de ovenschotel op een plat bord.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.