Ovenschotels
Eet ideeën zonder poespas...

Ovenschotels van EetLOL.NL

Kip op divan

Kip op divan

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6001

Bereiding

Voor de kip op divan ovenschotel heb je nodig een flinke ovenschaal. Pakweg 30cm lang.

Voor het bakken van de kip en het warm maken van de rijst een koekenpan en voor de champignonsoep een hoge mengkom.

  • Voorbereiding
  • Prik in het broccolizakje een paar gaatjes en verwarm in de magnetron voor 4 minuten op 600 watt.
  • Verwarm nu de oven voor op 200ºC.
  • Kruid de kip met wat zout en peper.
  • Bak de kip in 2 eetlepels bakmiddel gaar en bruin.
  • Meng de champignonsoep met de kruiden, kookroom en de helft van de kaas in de mengkom.

  • Verdeel de gare kip en broccoli in een ingevette ovenschaal.
  • Giet het soepmengsel hier overheen en strooi daarover het restant kaas.
  • Verdeel 4-6 eetlepels Panko breadcrumbs of paneermeel hierover en doe daar een paar klontjes boter op.
  • Plaats de ovenschaal in de oven en bak de kip op divan schotel in 18-20 minuten warm en bruin.
  • Maak de rijst warm in de koekenpan met het residu van de gebakken kip.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 450 gram broccoliroosjes
  • 600 gram kipblokjes
  • 300 mililiter champignonsoep in klein blikje (AH, PLUS)
  • 250 gram zilvervliesrijst panklaar van Lassie
  • 150 gram geraspte cheddarkaas
  • 100 mililiter kookroom
  • 1/2 eetlepel knoflookpoeder, uienpoeder en mosterdpoeder
  • Breadcrumbs van Panko of paneermeel
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 4 eetlepels roomboter
  • Zout en peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Optie: Vervang de kipblokjes door kipfiletblokjes, kiproerbakstukjes, kipdijfiletreepjes, kipreepjes of vegan kipblokjes.

Serveren

Serveer de kip op divan op een plat bord met de rijst.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.