Ovenschotels
Eet ideeën zonder poespas...

Ovenschotels van EetLOL.NL

Boerenkool gehakt puree ovenschotel

Boerenkool gehakt puree ovenschotel

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6008

Bereiding

Je hebt 2 kookpannen, een koekenpan, oven en ovenschaal nodig.

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Kook de boerenkool, met wat zout, voor ongeveer 10-11 minuten.
  • Bak het gehakt in een scheutje bakmiddel rul en bak de uien en champignons voor pakweg 6 minuten mee.
  • Giet de boerenkool goed af en doe in de ovenschaal. Bestrooi met peper.
  • Deponeer het gehaktmengsel hier bovenop.
  • Verspreid de puree over het geheel. Maak een beetje grove structuur met een vork.
  • Zet in de oven voor 15 minuten. Kijk na 10 minuten of het niet te hard gaat.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 400 gram fijngesneden boerenkool
  • 450 gram kant-en-klare aardappelpuree
  • 300 gram varkensgehakt of halfom
  • 150 gram uiensnippers
  • 150 gram champignons in plakjes
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Bakmiddel
  • Zout en peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer de ovenschotel op een bord. Eventueel met een rookworst. Zie de foto's

De aardappelpuree kun je natuurlijk ook zelf maken. Kijk maar.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.