Groentegerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Groentegerechten van EetLOL.NL

Snijbonen met kip, kerrie en rijst

Snijbonen met kip, kerrie en rijst

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5705

Bereiding

Voor de kip en kerrie heb je een hapjespan nodig. Voor de rijst en amandelen een koekenpan en voor de snijbonen een kookpan.

  • Voorbereiding
  • Laat de ananas uitlekken.
  • Plet de knoflook, ontvel en snij fijn.
  • Kruid de kipdijfiletreepjes met een beetje zout en peper.

  • Kook de snijbonen gaar met een snufje zout. Giet af en strooi er nootmuskaat over.
  • Bak de kip in een klein scheutje bakmiddel gaar en bruin voor plm. 7 minuten.
  • Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak nog voor 3 minuten.
  • Voeg 450 mililiter water en de Honig basis toe en laat zachtjes koken voor 2 minuten.
  • Voeg de uitgelekte ananas toe en warm mee.
  • Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin.
  • Haal uit de pan en bewaar.
  • Doe een klein scheutje bakmiddel in de koekenpan en verwarm de Panklare zilvervliesrijst voor 2 minuten.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 400 gram kipdijfiletreepjes
  • 400 gram snijbonen
  • 150 gram uiensnippers
  • 250 gram zilvervliesrijst Panklaar van Lassie
  • 59 gram basis voor voor kip kerrie van HONIG
  • 227 gram blikje ananasstukjes
  • 55 gram amandelschaafsel geroosterd
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 4 teentjes fijngesneden knoflook
  • Nootmuskaat
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Vervang de snijbonen voor sperziebonen of een andere groente.

Vervang de zilvervliesrijst voor rijst naar keuze.

Serveren

Serveer de snijbonen, kip en rijst op een bord. Strooi over het geheel het amandelschaafsel.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.