Groentegerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Groentegerechten van EetLOL.NL

Bloemkool met ei en schnitzel

Bloemkool met ei en schnitzel

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5706

Bereiding

Je hebt een koekenpan kookpan, steelpan en magnetron nodig.

  • Voorbereiding
  • Snij de sjalotjes heel fijn.
  • Kook de eieren voor 7 minuten en verbrokkel.
  • Fruit de sjalotjes en voeg de gebrokkelde eieren toe en doe er een flinke snuf nootmuskaat door.
  • Haal het ui ei mengsel uit de pan en bewaar.

  • Kook de aardappelen gaar voor plm. 10 minuten en stamp met boter en kookroom tot een puree.
  • Prik wat gaatjes in de verpakking van de bloemkool en verwarm in de magnetron op 600 watt voor 5 minuten.
  • Laat de bloemkool nog wat nagaren in de verpakking.
  • Doe nog wat bakmiddel in de koekenpan en bak de schnitzels. Lees het etiket.
  • Haal de bloemkool uit de verpakking en deponeer op een bord.
  • Verspreid het ui ei mengsel over de bloemkool.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 400 gram bloemkoolroosjes
  • 500 gram voorgekookte aardappelen
  • 2 sjalotjes
  • 2 gepaneerder schnitzels
  • 2 eieren
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Nootmuskaat
  • Kookroom en roomboter
  • Bakolie
  • Zout
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer de bloemkool met puree en schnitzel op een bord. Strooi er nog wat nootmuskaat over