Groentegerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Groentegerechten van EetLOL.NL

Asperges met ham en ei

Asperges

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5703

Bereiding

Een aspergepan is ideaal natuurlijk, maar een hapjespan met deksel kan net zo goed. Voor de saus heb je nodig een steelpan en voor de roast potatoes een oven.

  • Voorbereiding
  • Kook 2 eieren hard voor 7 minuten.
  • Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • Bak de roasted potatoes in de aluminium verpakking voor 30 minuten in de oven.
  • Maak de asperges op gelijke lengte en snijd de onderkant er af. Ongeveer 2 a 3 cm.

  • Kook de asperges in een laagje water met een snufje zout en een scheutje citroensap voor 5 minuten.
  • Haal de pan van het vuur en laat de asperges 10 minuten nagaren met het deksel op de pan.
  • Haal de asperges uit het water en laat uitlekken op een theedoek of keukenpapier.
  • Rol 4 keer 3 asperges in een plak ham.
  • Snij de overige ham in reepjes.

  • Maak de aspergesaus zoals aangegeven op de verpakking en smelt de roomboter er doorheen.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 800 gram witte asperges geschild en gewassen
  • 400 gram krieltjes in schil - Zogenaamde Roast Potatoes of halve krieltjes in schil
  • 200 gram ham - grote plakken
  • 250 mililiter aspergesaus. Pakje van KNORR
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Peterselie gedroogd. Vers kan ook natuurlijk
  • 50 gram roomboter
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer de asperges en krieltjes op een plat bord en garneer met de reepjes ham, saus, eieren en peterselie.


Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.

De overgebleven asperges en ham kun je eventueel morgen in een salade verwerken.