Gerechten met vis
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met vis van EetLOL.NL

Visschotel

Visschotel

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5405

Bereiding

Als je de mosselen warm wil eten, dan heb je een oven nodig en een ovenschaal.

  • Voorbereiding.
  • Verwarm de oven voor op 160º graden als je voor warme mosselen kiest.
  • Haal de makreel en de zalm een half uur voor het eten uit de koelkast.

  • Verwarm de mosselen in een ovenschaal voor 7 minuten.
  • Beleg de boterhammen met de haring en snij in zes partjes. Uitjes en/of zuur voor de liefhebber.
  • Beleg de toastjes met de zalm.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • Voor de visproducten naar de visboer zou ik zeggen

  • 2 gerookte makreelfilets zonder huid
  • 2 zoute haringen met of zonder uitjes en zuur
  • 100 gram gerookte zalmfilet
  • 200 gram gebakken mosselen
  • 100 gram knoflooksaus
  • 2 boterhammen, bruin, wit, volkoren of meergranen
  • 4-6 toastjes naar eigen idee en smaak
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Haal de gerookte makreelfilet en de gerookte zalm pakweg 1/2 uur van te voren uit de koelkast. Op kamertemperatuur zijn deze het lekkerst.

Serveren

Serveer het geheel op een ovaal of groot bord. Voorzichtig met de makreel, want die is heel zacht. Decoreer eventueel met een blaadje sla.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.