Gerechten met rijst
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met rijst van EetLOL.NL

Tomatenstoof met spek op rijst (Dat lekkere)

Tomatenstoof met spek op rijst (Dat lekkere)

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5912

Bereiding

Voor de stoof heb je een hapjespan met deksel nodig en voor de rijst een koekenpan.

  • Voorbereiding
  • Snij het spek in kleine blokjes.
  • Snij iedere tomaat in 12 stukjes.

  • Bak het spek in een droge hapjespan voor 5 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak mee voor 1 minuut.
  • Voeg de ui toe en bak mee voor 5 minuten.
  • Roer de parikapoeder door de ontstane massa.
  • Voeg de tomaten toe en stoof het geheel op een laag vuur, met het deksel op de pan, voor 30 minuten.
  • Verwarm, met een likje olie, de rijst in de koekenpan.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 500 gram trostomaten
  • 500 gram gerookt spek (stukje)
  • 150 gram uienringen (kant-en-klaar gesneden)
  • 140 gram tomatenpuree
  • 1 eetlepel gerookte parikapoeder
  • 250 gram zilvervliesrijst panklaar van Lassie
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer de stoof met de rijst op een plat bord.