Gerechten met rijst
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met rijst van EetLOL.NL

Risotto tomaat

Risotto tomaat

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5909

Bereiding

Voor de risotto heb je een hapjespan nodig en voor de bouillon een steelpan.

  • Voorbereiding
  • Optie: Als je hebt gekozen voor cherrytomaatjes warm de oven voor op 200ºC en rooster de tomaatjes, met tak, in een ovenschaaltje voor 12 minuten. Besprenkel met olijfolie en zout en peper.
  • Snij een aantal cherrytomaatjes doormidden.
  • Snij de knoflook heel fijn.
  • Maak de bouillon in de steelpan en hou warm.

  • Fruit de ui en knoflook in een likje olie.
  • Voeg de risottorijst toe en roer deze totdat ze glanzen.
  • Schenk de bouillon er in scheuten bij en kook zachtjes voor plm. 15 minuten. Blijf roeren.
  • Voeg de tomatenblokjes en de doorgesneden tomaatjes toe en laat plm. 5 minuten zachtjes koken. Blijf roeren.
  • Als de rijst en tomaten een dikke massa is, is het klaar.
  • Serveer met de burrata.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 250 gram risottorijst
  • 150 gram gesnipperde uien
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 1 bol burrata
  • 1 liter groentebouillon
  • Optie: 14-20 cherrytomaatjes aan tak
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 tabletten groentebouillon
  • Olijfolie.
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Serveer er een eenvoudige frisse salade bij.

Serveren

Serveer de risotto tomaat en een halve bol burrata op een plat bord met wat parmezaan.

Optie: Decoreer met de cherrytomaatjes.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.