Gerechten met rijst
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met rijst van EetLOL.NL

Risotto met spinazie en vissticks

Risotto met spinazie en vissticks

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5905

Bereiding

Voor de risotto heb je een hapjespan nodig, voor de vissticks een airfryer of koekenpan en voor de bouillon een steelpan.

  • Voorbereiding
  • Laat de spinazie uitlekken.
  • Als je kiest voor de airfryer, warm deze voor op 200 graden.
  • Smelt en verwarm in de steelpan de bouillonblokjes in water of gebruik de kant-en-klare bouillon en hou warm.

  • Fruit de ui in de olijfolie glazig.
  • Voeg de wijn toe en kook goed in.
  • Voeg de risottorijst toe en roer deze totdat ze glanzen.
  • Schenk de helft van de bouillon er in scheuten bij en kook zachtjes voor 5 minuten. Blijf roeren.
  • Schenk de andere helft van de bouillon er in scheuten bij en kook zachtjes voor 15 minuten. Blijf roeren.
  • Voeg de uitgelekte spinazie toe en breng aan de kook. Blijf roeren.
  • Doe nu de vissticks zoals vermeld bij AIRFRYER.
  • Zet het vuur uit en doe de deksel op de pan en laat een paar minuten nagaren.
  • Roer een flinke klont roomboter door de risotto.
  • Als de rijst en spinazie een dikke massa is, is het klaar.
  • Roer wat peper, de zure room en de helft van de kaasnippers door de risotto.
  • AIRFRYER: Bak de vissticks voor 8 minuten in de airfryer of bak ze in een koekenpan.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 250 gram risottorijst
  • 630 gram spinazie in pot van HAK
  • 150 gram gesnipperde uien
  • 8 vissticks extra krokant van Iglo
  • 160 gram (2 pakjes) originele snippersvan Parrano
  • Optie: Vervang de bouillon van blokjes door een kant-en-klare bouillon in pot
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 750 mililiter (3/4 liter) water
  • 3 tabletten groentebouillon
  • 2 eetlepels zure room
  • 50 mililiter witte wijn
  • Roomboter
  • Olijfolie
  • Peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Vervang de bouillon van blokjes voor een kant-en-klare bouillon in pot voor meer smaak.

Vervang de vissticks voor een gehaktbal.

Serveren

Serveer de risotto en de vissticks op een plat bord en strooi de rest van de kaas er overheen.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.